Installera Google analytics på din blogg av Bloggdesignskolan.se

Basecamp Alewalds...

Igår sprang matte runt på Vildmarksmässan i Älvsjö hela eftermiddagen . Hur kul var inte det, där kunde hon ha stannat hela helgen bland alla hundratals utställare. Favoritbutiken Alewalds, som matte aldrig kan slita sig från inne stan hade sjukt mycket montrar där. Toklåga priser på massor av prylar och kläder från Lundhags, Haglöfs, Bergans och en uppsjö med övriga märken. Nästan som julafton. Övriga familjen tackade Gud att matte inte hade så mycket pengar på sitt konto.

I ett svagt ögonblick bestämde sig matte också för att prova på klätterväggen som fanns uppställd. Skodonen hade kanske kunnat vara lite mer anpassade för ändamålet (jodhpurs med klack) men va f-n, det är smällar man får ta (i strumplästen gjorde det lite för ont i fötterna). Sele och lina har aldrig tidigare känts som något livsuppehållande för matte, det gjorde det definitivt i detta sammanhang.

Flugfiske var en annan aktivietet man kunde testa, men där insåg matte sin begränsning. Stora pooler hade släpats in på mässgolvet och fyllts med vatten. I dessa skulle man sedan få till fluga och spö i någon samklang. Matte hade definitivt kastat fast flugan på någon besökares ögonlock (och det hade varit betydligt värre än att drabbas av en snigel på samma ställe)...

I en monter fanns också Bergslagen representerat. En extrem "hemlängtan" uppstod kring broschyrerna om ädelfiske i Kloten, guldvaskning och paddling i Nittälven, opera på Skäret, "Köpparbersmarken" och väldigt många andra grymt minnesväckande platser. Även "gossen" som ansvarade för själva montern var bekant, en gammal skolkamrat från den tiden då det begav sig. Vem vet, som pensionär får man kanske se till att flytta tillbaka "hem"....

Trist väder idag....
Smådugg och grådisigt. Ändå for vi raka vägen ut i busken. Idag fick vi med oss dottern (mattes alltså). Jättetrevligt! Hon sprang och skuttade med oss som matte aldrig gör - det är väl en åldersfråga det där.

Inga grejor tog  vi med oss. Bara ett glatt humör och stora kängor. Det är "nice" det också...


Brudarna i skogen...


Godings-godingar - lillmatte & mamma 


Malva Mösstjuv is her middle name...


Mamma har definitivt greppet...


Buskul - och mamma blir alldeles till sig...


Mattes goaste, goaste "Lillmatte"...


På väg hemåt...

Nu är det mysigt att stänga ögonen en liten stund. Det är bandy på TV och då somnar matte direkt.
Ena örat kanske kan lyssna på något musikalist inslag i periferin...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0