Installera Google analytics på din blogg av Bloggdesignskolan.se

- Nej du ...

...mamma, det blir inget mer blodpårande för din del...

Matte är trött på ditt uppträdande i spåret. Högst två meter i spårkärnan, sedan är det Goodbye fokus och Hallo "virrsök". Det uppskattas inte förstår du väl? Dessutom springer du så att benen nästan lossnar när du söker spåret igen. Med den hastigheten kommer du inte ens att hitta vår bil... (matte tycker också att det är onödigt att hon hela tiden ska bli irriterad på ditt uppträdande - du kan säkert inte bättre)

Nej, husse & matte har givit upp. Istället övergick eftermiddagens aktiviteter till ren motionsträning i grymt vacker skogsterräng. Husse placerade ut 11 dummisar på ett hiskeligt långt avstånd från oss där vi satt, säkert uppåt 100 meter bort. Matte följde med i samma riktning och slängde sedan med bollkastaren ut 15 tennisbollar åt alla håll och kanter. Bredden på sökrutan blev säkert lika stor som längden.

- Där kan du briljera, mamma. Fint sökmönster, en sjuhelsickes uthållighet och en STOR näsa "på" (och som jaktprovdomaren sade - utomordentligt väl utfört sökarbete där mönster motivation och effektivitet inte lämnar något i övrigt att önska).

Jag måste tiilstå att jag kroknar betydligt fortare än vad du gör. Terrängen i sökområdet är också rejält tungsprungen. En stor mosse, stora kullar och djupa dalar - hela tiden i blåbärsris och mjukmossa. Matte har bestämt att det är bra för mammas leder om inte annat.

Ganska blöta blev vi. Som sagt, mattes regnställ läcker och att bara stå still och skicka hund gör att blöta kläder kyler om kroppen. Och som det regnade...(kamera var inte att tänka på - mattes fingrar kändes stela som spjälade chorizos)

Ett märgben värmde rejält för mamma och mig när vi kom hem. Matte tror jag hittade lite broccoli till kaffet...


Mattes besatthet just nu - "vegofreak"...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0